
کانکتور IDC چیست؟
دنیای کانکتور ها بیش از آن چیزی که فکر کنید گسترده است. کانکتور یا اتصال دهنده به نحوی می تواند سازه ای را به سازه دیگر وصل کند. با ایجاد شدن این اتصال جمعی از داده ها که عمدتا سیگنال های الکتریکی هستند میان دو دستگاه رد و بدل می شوند. در این میان کانکتور IDC از جمله اعضای این گروه است که کمتر کسی با آن آشنایی دارد. این نمونه طوری طراحی شده است که برای اتصال کابل های تخت به مدار یا ایحاد جریان در رایانه مناسب باشد. اتصال دهنده IDC انواع مختلفی دارند که هر یک برای کارایی خاصی طراحی شده اند. در ادامه هر یک را به اختصار شرح می دهیم.
کارایی کانکتور lDC
این کانکتور نوعی راهنمایی کننده پین است که می تواند کابل هایی با سطح صاف را بر روی برد نصب کرده و یا جریان را در یک سیستم رایانه ای ایجاد کند. این سازه از یک قاب با سطح صاف ساخته شده است که بخش های مختلف آن به صورت مجزا کار می کنند. کلیه اتصالاتی که در این کانکتور جای داده شده است به وسیله قطعه ای به نام ماژول فشرده سازی می شود.
در این حالت نوعی تماس الکتریکی ایجاد شده، و کابل را بدون نیاز به لحیم کاری به مدار وصل می کند. ایجاد جریان میان دستگاه های الکتریکی و نصب کابل های فلت به سامانه از جمله کاربرد های کانکتور IDC است.
کانکتور IDC
انواع اتصال دهنده آی دی سی
انواع کانکتور آی دی سی می تواند بر اساس تعداد پین هایی که در خود جای داده اند یا سازه ای که در آن نصب می شوند به دسته های مختلفی تقسیم شوند. البته که این گروه بندی درباره ابعاد، طراحی ساختاری و زاویه نصب سازه نیز صدق می کند. با این وجود انواع کانکتور IDC به صورت کلی به شرح زیر است.
کانکتور سوکتی
کانکتور گارگریب
کانکتور موزیک باند
کانکتور راست زاویه
کانکتور محلول