
امپدانس کابل کواکسیال چیست؟
امپدانس کابل کواکسیال
کابل های کواکسیال در عرصه های صنعتی و غیر صنعتی دارای اهمیت ویژه ای هستند. آنها می توانند با تحمل فرکانس و جریان بالا اطلاعات را ميان منبع و مدار رد و بدل کنند. این کابل های اطلاعاتی مقادیری مانند فرکانس، سیگنال، صوت تصویر و غیره را جا به جا می کنند. با بررسی مشخصات این کابل به این نکته پی می برید که یکی از مهم ترین عاملان تعیین کیفیت چنین کالایی مقدار امپدانس آن است. اما
سوالی که پیش می آید آن است که امپدانس چیست؟
چه اهمیتی در این اقلام دارد؟ در ادامه این مطلب به بررسی پاسخ این سوالات می پردازیم.
به زبان ساده، امپدانس کابل کواکسیال به مقدار مقاومتی اشاره دارد که کابل از خود در برابر جریان الکتریکی نشان می دهد. به عبارتی دیگر میزان مقاومتی که با ایجاد تضاد پتانسیل در برابر جریان تولید می شود را با نام امپدانس کابل کواکسیال می شناسند. بر اساس قواعد محاسبه ای اهم مقدار امپدانس با نسبت جریان به ولتاژ برابری می کند. این مشخصه را با حرف Z نشان می دهند.
یکی از اصلی ترین کاربرد های یک کابل کواکسیال تکمیل ساختار یک تلویزیون است. آن دسته از کابل هایی که این وظیفه را به دوش می کشند امپدانسی قریب بر 75 اهم را دارند. این سازه با پسوند RG 6 شناخته شده و در دسته پر استفاده ترین محصولات این حوزه قرار می گیرند. این سازه دارای انواع مختلفی است که هر کدام از آنها حاوی مقدار اهم متفاوتی هستند. با این حال رایج ترین امپدانسی که انواع کابل کواکسیال می توانند داشته باشند به شرح زیر است.
50 اهم
52 اهم
75 اهم
93 اهم