
کابل کواکسیال با کابل فیبر نوری
از کابل شبکه برای انتقال داده و اطلاعات، میان اجزای شبکه، استفاده می کنند. کابل های شبکه دارای انواع مختلفی هستند که کابل کواکسیال و کابل فیبر نوری، اصلی ترین آن ها به شمار می روند. هر کدام از این کابل ها در مولفه های سرعت انتقال داده، زمان تاخیر و میزان امنیت تفاوت داشته و کاربرد های متنوعی دارند. در مقایسه کابل کواکسیال با کابل فیبر نوری با توجه به ویژگی های فوق، کابل فیبر نوری را می توان یکی از بهترین کابل های شبکه با کارایی بالا دانست. البته برای اینکه به این نتیجه برسیم در ابتدا باید این دو کابل اصلی را با یکدیگر مقایسه کنیم. برای این کار اول باید با ویژگی های هر یک از آن ها آشنا شویم.
معرفی کابل فیبر نوری
کابل فیبر نوری دارای رشته هایی از الیاف شیشه است که درون یک محفظه عایق بندی شده، احاطه شده است. در این نوع کابل برای انتقال اطلاعات از یک یا چند فیبر نوری استفاده شده و دیتا ها را به صورت پالسی از نور در طول رشته هایی که قطر آن ها بسیار کم است، انتقال می دهند. از این دسته از کابل ها بیشتر برای انتقال اطلاعات برای مسافت های طولانی استفاده می شود.
کابل های فیبر نوری به دو دسته تک حالت و چند حالته تقسیم بندی می شوند. یکی از بزرگترین مزایای استفاده از این نوع کابل ها، ظرفیت بالای انتقال اطلاعات توسط آن ها است. همچنین علاوه بر ظرفیت بالا، دارای حساسیت بیشتری نیز نسبت
به سایر کابل ها بوده و بسیار شکننده هستند. بنابراین توصیه می شود تا هنگام نصب و پس از آن مراقبت های لازم انجام شود.
کابل کواکسیال با کابل فیبر نوری
معرفی کابل کواکسیال
کابل های کواکسیال از ظرفیت خوبی برای انتقال اطلاعات برخوردار هستند با این حال ظرفیت آن ها از کابل های فیبر نوری چندین برابر کمتر است. این نوع از کابل های شبکه برای انتقال سیگنال هایی با فرکانس بالا طراحی شده اند.
کابل کواکسیال شامل یک مغزی محکم مسی بوده و در وسط یک شیلد رشته ای قرار گرفته است. جالب است بدانید که کابل های کواکسیال نیز در دو دسته 50 اهمی و 75 اهمی طبقه بندی می شوند. این کابل ها در خطوط تلفن، حمل فرستنده های رادیویی، داده های پر سرعت کامپیوتر و حمل سیگنال های تلویزیون به آنتن های خانگی، بیشترین کاربرد را دارند.