
انواع کابل های نسوز
از میان تمامی انواع سیمها و کابلهای موجود در بازار ایمنترین، به روزترین و به صرفهترین آنها، کابل های نسوز است. کابل نسوز یا ضد آتش به دلیل مقاومت بالا در برابر شعلههای باز، حرارت، رطوبت و مواد شیمیایی، بهترین گزینه برای انتقال برق و اطلاعات در شرایط سخت و محیطهای خطرناک هستند. همین ویژگی هم باعث محبوبیت این کالا و افزایش استفاده از آن در صنایع مختلف نفت و گاز، صنعتی، تولیدی، ساختمانی، مسکونی، تجاری و … شده است. برای اینکه بدانید کدام یک از انواع کابل های نسوز مناسب شما هستند، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
در این مقاله به صورت کامل انواع کابل های نسوز را معرفی کرده و مزایا، معایب، کاربرد و نکات مهمی را که باید در زمان خرید از آنها مطلع باشید، شرح خواهیم داد. توجه داشته باشید که منظور از نسوز بودن این کابلها، این نیست که به هیچ وجه آتش نمیگیرند؛ بلکه منظورمان این است که تا مقدار دمای مشخصی مقاوم بوده و به سرعت آتش نمیگیرند. کابل های نسوز حتی در زمان آتش گرفتن به دلیل داشتن پلیمر فاقد هالوژن، گاز سمی تولید نمیکنند و سلامت انسان را به خطر نمیاندازند.
اجزای تشکیل دهنده کابل های نسوز
پیش از اینکه چیستی و انواع کابل های نسوز را بیان کنیم، باید با اجزای تشکیل دهنده یک کابل نسوز آشنا شوید. به صورت مختصر کابلهای نسوز از سه جز تشکیل میشوند: هادی، عایق و روکش.
هادی یا رسانا (Conductor): هادی یا رسانا همان ماده فلزی است که سیگنالهای مخابراتی و جریان الکتریسیته را هدایت و منتقل میکند. از آنجایی که دمای محیط در عملکرد و میزان هدایت هادی تاثیر میگذارد، جنس و کیفیت ماده به کار رفته در بخش هادی بسیار مهم است.
عایق (Insulation):عایق یکی از مهمترین اجزای کابلهای نسوز است چراکه وظیفه ایزوله کردن هادی یا رسانای کابل را نسبت به محیط (گرما، سرما، صدا و …) اطراف و یکدیگر را به عهده دارد. هر چه جنس عایق به کار رفته در کابل باکیفیتتر و بهتر باشد، عملکرد هادی بهتر خواهد بود.
روکش (Sheath): در نهایت یک روکش سطح عایق را فرا میگیرد تا آن را ایزوله کرده و از آسیب دیدن آن در اثر عوامل خارجی جلوگیری کند. هرچه جنس روکش کابل در مقابل حرارت و دمای بالا مقاومتر باشد، کابل نسوز عملکرد بهتری خواهد داشت.