بررسی انواع رابط کابل کواکسیال

بررسی انواع رابط کابل کواکسیال

بررسی انواع رابط کابل کواکسیال

شاید رابط کابل کواکسیال یک قطعه کوچک و ساده به نظر برسد اما با توجه به محل استفاده و نوع سیگنال عبوری در انواع مختلفی ساخته می شود. کانکتورهای کابل کواکسیال در هشت دسته اصلی طبقه بندی می شوند که در ادامه مقاله به بررسی هر یک از آنها می پردازیم:
رابط کابل کواکسیال از نوع BNC
رابط BNC یا Bayonet Neil-Concelman یکی از انواع کانکتورهای مینیاتوری کابل های کواکسیال است که در ابتدا برای استفاده در تجهیزات نظامی تولید شد. این نوع کانکتورها برای برقراری سریع سیگنال های رادیویی یا قطع آن ها به کار می روند. رابط BNC از دو بخش نر با دو پین تشکیل شده که در رابط پیچشی ماده فیکس می شوند و برای سیگنال های کمتر از چهار گیگا هرتز به کار می روند. این نوع رابط ها برای تجهیزات رادیویی و سیگنال های تصویری نیز کاربرد دارند.

رابط کابل کواکسیال از نوع TNC

رابط TNC یا Threaded Neil-Concelman در واقع نوع رشته ای کابل BNC است، اما قدرت بیشتری از رابط های BNC داشته و برای هدایت ریزموج ها به کار می رود. TNC ها ضد آب بوده و برای انتقال فرکانس تا 12 گیگاهرتز مناسب هستند. ثبات در انتقال سیگنال از ویژگی اصلی این نوع رابط کابل کواکسیال است. برای تلفن های همراه و اتصالات مربوط به آنتن ها از این نوع کانکتور استفاده می کنند.

رابط کابل کواکسیال از نوع SMA

رابط فوق مینیاتوری نوع A یا SMA نوعی کانکتور نیمه دقیق برای امواج رادیویی به شمار می روند. کانکتور SMA مقاومتی برابر با 50 اهم دارد و فرکانس تحت پوشش آن ها تا 18 گیگاهرتز است. از کاربردهای این نوع رابط ها می توان به ریزموج ها، رادیوهای دستی، آنتن موبایل، دانگل USB و آنتن وای فای اشاره کرد.

رابط کابل کواکسیال از نوع SMB

 

SMB

 

ها رابط فوق مینیاتوری نوع B و ورژن کوچک شده از نوع SMA هستند. رابط کابل کواکسیال SMB فرکانس هایی تا چهار گیگاهرتز را پوشش داده و برای متصل کردن کابل های نیمه سخت مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع از رابط ها در ابزارهای صنعتی و تجهیزات ارتباطی به کار می روند.

 

مدیریت سایت