
انواع کانکتور
به طور کلی عبارت کانکتور به نوعی اتصال دهنده اشاره دارد که می تواند مدارهای الکتریکی و سایر اجزای مشابه را با ایجاد اتصالی ایمن به هم وصل کند. زمانی که این پیوند میان اجزایی از سیستم ایجاد می شود سیر مختلفی از داده ها، سیگنال ها و ولتاژ میان آنان رد و بدل خواهد شد. پس وظیفه انواع کانکتور تنها در وصل کردن اجزا به یکدیگر خلاصه نمی شود. بلکه آنان می توانند حجم بالایی از داده ها را در یک سامانه رد و بدل کنند. این اقلام انواع مختلفی دارند که هر یک برای انتقال یک داده خاص و به کارگیری در سیستم بخصوصی طراحی شده اند.
انواع کانکتور
کانکتور ها می توانند بر اساس شکل ظاهری شان یا ماده ای که در ساخت آنها به کار رفته است به دسته های مختلفی تقسیم شوند. اما مهم ترین عامل برای تقسیم بندی این اقلام نوع داده ای است که توسط این قطعه جا به جا می شود. البته تعداد سوکت ها و پین ها نیز در این باره اثر گذار است.
کانکتور RF
اتصال دهنده ی آر اف نوع خاصی از انواع کانکتور ها است که برای وصل کردن کابل های کواکسیال به مودم ها و آنتن ها طراحی شده است. این اتصال دهنده با قرار گرفتن در کنار این کابل ها به انواع مختلفی از سیستم های الکترونیکی وصل شده، و داده هایی مثل سیگنال های تلویزیونی را رد و بدل می کند.
کانکتور HDMI
زمانی که قرار باشد برخی دستگاه های دیجیتالی مثل کنسول بازی، تلویزیون و کامپیوتر به یکدیگر وصل شوند، کانکتورهای HDMI به میان می آیند. به عبارتی دیگر این اقلام می توانند داده های صوتی و تصویری را از یک سازه به سازه ی دیجیتالی دیگر انتقال دهند. جالب است بدانید که HDMI اولین اتصال دهنده ای است که می تواند دو عامل صوت و تصویر را بدون نیاز به فشرده سازی از نقطه ای به نقطه دیگر منتقل کند.