
کانکتور فیبر نوری
کانکتور فیبر نوری قطعه ای است که در انتهای کابل فیبر نوری قرار می گیرد و امکان اتصال و قطع سریعتر را در نگهداری شبکه، برای این کابل فراهم می کند. کانکتور، هسته فیبر را به صورت مکانیکی برای عبور موفق نور، تراز می کند. در این مقاله، به بررسی انواع مختلف کانکتورهای فیبر نوری، کاربردها، مزایا و معایب آنها می پردازیم و به شما مصرف کننده گرامی کمک می کنیم تا بهترین گزینه را انتخاب کنند. جویا الکترونیک ارائه دهنده انواع کانکتور از جمله کانکتور فیبر نوری است. برای آشنایی بیشتر با این قطعه مهم و کاربردی تا انتهای این محتوا از جویا الکترونیک با ما همراه شوید.
وظایف کانکتور فیبر نوری
اتصال و قطع کابلهای فیبر نوری: کانکتورها به شما امکان می دهند تا به سرعت و به آسانی کابل های فیبر نوری را به یکدیگر یا به تجهیزات دیگر متصل و جدا کنید.
محافظت از کابل: کانکتورها از انتهای کابل فیبر نوری در برابر آسیب محافظت می کنند.
تراز کردن هستههای فیبر: کانکتورها هستههای فیبر را به طور دقیق تراز می کنند تا نور بتواند به طور موثر از یک کابل به کابل دیگر عبور کند.
انواع کانکتور فیبر نوری
کانکتورهای فیبر نوری در انواع مختلفی وجود دارند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. برخی از رایج ترین انواع کانکتورها عبارتند از:
- کانکتور SC: این کانکتور برای استفاده های مخابراتی و انتقال داده ها از راه دور، شامل شبکه point to point و شبکه های نوری پسیو (passive optical networking) گزینه مناسبی است.
- کانکتور LC: این نوع کانکتورها به دلیل ابعاد کوچک و عملکرد عالی، در مراکز داده و شبکه های کامپیوتری پرکاربرد هستند.
- کانکتور ST: این نوع کانکتورها برای کاربردهای صنعتی و نظامی مناسب هستند.
- کانکتور FC: این نوع کانکتورها برای کاربردهای با فرکانس بالا مانند سیستم های مایکروویو مناسب هستند.