
کابل اترنت
کابل اترنت، یک مفهوم در کابل کشی انواع شبکه ها است که به شکل خاص در شبکه های LAN ،MAN و WAN به کار گرفته می شود. تمامی کابل هایی که با هدف اتصال به تجهیزات ارتباطی مانند سوییچ، روتر و رایانه های شخصی استفاده می شوند، در دسته اترنت قرار می گیرند. از این کابل جهت انتقال انواع داده و تامین انرژی برق مورد نیاز دستگاه ها نیز استفاده می شود. اترنت برای راه اندازی شبکه های Wired، یک عضو مهم است. چرا که کابل کشی نامناسب و استفاده از کابل های با کیفیت پایین، منجر به
عملکرد پایین و اختلال در عملکرد شبکه خواهد شد.
کابل اترنت چیست؟
در دنیای تکنولوژی امروز، اصطلاحاتی مثل کابل شبکه و کابل اترنت به دفعات به گوش می رسد. به همین دلیل نیاز است که افرادی که در زمینه شبکه فعالیت می کنند، اطلاعاتی مناسبی درباره آن داشته باشند. در اغلب اوقات اصطلاحات کابل شبکه و کابل های اترنت به جای یکدیگر به کار می روند اما، تفاوت هایی بین آن ها وجود دارد.
کابل شبکه، یک مفهوم کلی است. هر کابلی که جهت اتصال دستگاه ها به یک شبکه استفاده شود، کابل شبکه نام دارد. این گونه کابل ها معمولا از نوع زوج سیم های به هم تابیده، کواکسیال یا فیبر نوری هستند. کابل های عنوان شده، برای انتقال اطلاعات، صدا یا تصویر مورد استفاده قرار می گیرند.
کابل Ethernet یک نمونه خاص از کابل شبکه است که از نوع زوج سیم های به هم تابیده و برای انتقال داده استفاده می شود. این کابل با استانداردهایی مانند Cat5، Cat6 و Cat7 عرضه می شود. از این گونه کابل ها برای انتقال داده با سرعت های 10 مگابیت تا 100 گیگابیت بر ثانیه استفاده می شود. به زبانی دیگر، تمامی کابلهای اترنت، یک نوع کابل شبکه هستند.
این کابل در ابتدا به دلیل قیمت پایین خود، به سرعت محبوب شد. سپس با پیشرفت تکنولوژی، کابل اترنت تکامل پیدا کرد و با ارائه عملکردی بالا، به محبوبیت بالاتری رسید. البته، اترنت همچنان سازگاری خود را با تجهیزات قدیمی حفظ کرده است.